otrdiena, 2017. gada 29. augusts

Ienesīgais kaps




   1977. gada 29. augustā Memfisas priekšpilsētas kapsētā tika notverti trīs vīrieši, kuri saskaņā ar policijas informanta sniegto ziņojumu gatavojās izrakt pirms divām nedēļām Dieva mierā aizgājušā popkaraļa Elvisa Preslija mirstīgās atliekas un pieprasīt par tām izpirkuma maksu.
   Izmeklēšanā gan nevienu neinteresēja, kādā veidā aizturētie gatavojās to izdarīt, jo uz iecerēto pasākumu neviens no viņiem nebija paņēmis līdzi pat lāpstu. Tā kā nekāds noziegums netika veikts un atrašanās kapsētā nakts laikā nav sodāma rīcība, visi aizdomās turētie tika atbrīvoti.
   Ir pamats domāt, ka viltus noziegums tika inscenēts, lai panāktu varas iestāžu atļauju pārapbedīt Elvisu Presliju viņa ģimenes savrupmājas teritorijā. Memfisas varas iestādes nebija devušas tādu atļauju, lai apbedītu viņu tur uzreiz pēc nāves. Pēc minētā "nozieguma", lai izvairītos no nākotnē iespējamiem kapu apgānītājiem, atļauja pārapbedīt tika dota.
   Pat miris, Elviss Preslijs nebeidz pelnīt: viņa kaps Greislandē ir viena no galvenajām tīristu iemīļotajām vietām, kas gadā ienes aptuveni $ 15 miljonus.

Elvisa apbedījuma vieta Greislandes savrupmājas teritorijā

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru